pirmdiena, 2011. gada 3. janvāris

Olas matos.

Visparastākajā olā slēpjas tik daudz matu veselībai svarīgu īpašību, ka mierīgi ar to vari nomainīt virkni dārgu matu masku!
3
  • Ola ir dzīvības avots un tieši tas ir vajadzīgs ziemas garajos, sausajā iekštelpu gaisā pavadītajos mēnešos nogurdinātajiem matiem. Vai tad mēs nevēlamies, lai tie spīd un laistās, sagaidot pavasari ar kuplu un veselīgu rotu?

  • Ola jau izsenis ir matu kopšanas līdzeklis un mūsu vecmāmiņas un arī mammas padomju gados, kad kosmētikas plauktos vien vīdēja viens nabaga šampūns vai Lux ziepes, to izmantoja savu matu veselībai.

Tad nu vakarā, kad izdomājam mājās uzrīkot skaistumkopšanas vakaru, dosimies pie ledusskapja un paņemsim 2 parastas olas un aiziet – gatavojam maskas!

Olas un rīcineļļas mitrinošā matu maska



2 olu dzeltenumus (vai 3, atkarībā, cik gari ir mati) samaisa ar 1 ēdamkaroti rīcineļļas. Rūpīgi sakuļ un iemasē matos, no saknītēm līdz matu galiņiem. Paturi kādas 15  minūtes un tad izskalo masku ārā.
1

Rīcineļļa ir nopērkama aptiekā un tā ir tiešām neaizstājama mājas skaistumkopšanas procedūrās. Tā baro, mitrina un vitaminizē ne tikai matus, bet arī skropstas un sausu ķermeņa ādu. Zināma arī kā sens, tautā pielietots pretblaugznu līdzeklis.

Olas un vīna etiķa kondicionieris gludiem un mīkstiem matiem



Sakul 2 olu dzeltenumus un iemasē mitros matos. Ļauj, lai ola izžūst, pēc tam matus izmazgā ar parasto šampūnu.

Uzmanību! Izskalo matus ar ūdeni, kurā nedaudz iejaukts vīna etiķis! Tas matus padarīs gludus un spīdīgus.

Atkārto šo vienkāršo procedūru reizi mēnesī.

Olas, jogurta un laima vitaminizējošā maska


Sakul 1 olas dzeltenumu ar ¼ tases parastā, naturālā jogurta. Pievieno maskai ½ laima sulas.

Ņem katru matu šķipsnu un ieberz sākot no saknēm, ar pirkstiem izlaižot maisījumu cauri matiem.

Olas un citrona maska matu spīdumam


Citrusaugļi piešķir matiem spīdumu, tāpēc pievieno 1 citrona sulu 1 sakultai olai (dzeltenums ar baltumu kopā). Saputo olu ar citronu un iemasē matos. Paturi kādas 15 minūtes un tad kārtīgi izskalo!

Smaržīgā mandeļu un olas pasta gludākiem un mitrinātākiem matiem



1 olas dzeltenumu samaisi ar 1 tējkaroti mandeļu eļļas un 1 ēdamkaroti naturālā jogurta. Gala rezultātā sanāk pastai līdzīga maska, kura jāuzklāj uz matiem un jātur pusstundu.

Šī maska mitrinās un padarīs matus gludākus – gluži kā kondicionieris!
2

Piezīme: Izlejamo mandeļu eļļu 250 ml lielās pudelītēs var iegādāties eļļu un etiķa veikalos “Vom Fass” (lielveikals Sky&More).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru