pirmdiena, 2011. gada 3. janvāris

Skaistuma receptes iedvesmai.


Foto: Flickr.com
Pašas gatavots balzāms
Tev būs nepieciešama viena ēdamkarote majonēzes, olas dzeltenums, tējkarote medus un tikpat daudz konjaka. Sastāvdaļas rūpīgi samaisi savā starpā un klāj tīros, tikko izmazgātos un vēl mitros matos. Ietin matus frotē dvielī, tad tie, siltumā esot, labāk uzņems maskas vērtīgās sastāvdaļas. Pēc 30 – 40 minūtēm masku kārtīgi izskalo.

Šī maska matus dziļi pabaros, veicinās to elastību un padarīs veselīgi mirdzošus.

Sāls matu stiprināšanai
Tā kā sālī ir organismam vērtīgi mikroelementi, kas vajadzīgi arī galvas ādai un matiem, to maigi ieberzē galvas ādā ikreiz pēc matu mazgāšanas. Pēc 5 līdz 7 minūtēm matus izskalo. Vērtīgi, ka šāda galvas masāža atbrīvos galvas ādu no atmirušā raga slāņa, kas tāpat kā jebkur citur uz ķermeņa ādas, arī matainajā daļā vajadzīgs, lai āda spētu uzņemt labāk aktīvās vielas. Ja galvas āda regulāri saņems pīlingu, matu saknītes tiks labāk pabarotas un tām daudz vairāk piekļūs skābeklis. Tas ir vajadzīgs, lai mati būtu spēcīgi un biezi.

Šādu sāls masāžu ieteicams veikt kursa veidā – divas līdz trīs reizes nedēļā, mēnesi pēc kārtas.

Bet sāls masāžas nederēs visām tām, kurām ir iekaisusi galvas āda. Tā lieki kairinās ādu, kā rezultātā tā var vēl vairāk iekaist.

Pret blaugznām
Izmēģini novārījumu, kuram pievienota no citrona izspiesta sula. Citronam piemīt ādu attīrošas un dezinficējošas īpašības, kas ir svarīgi, lai blaugznas vairs nebojātu tavu noskaņojumu. Nopietnu blaugznu gadījumā gan šāds paņēmiens diemžēl būs par vārgu un tev būs vajadzīgi ārstnieciskie preparāti.

/keita/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru