pirmdiena, 2011. gada 3. janvāris

Friziere iesaka matu kopjošās maskas.

Matu maskas ir lielisks veids, kā uzlabot to izskatu ,bet dažas no tām var būt diezgan dārgas. Kāpēc  nepamēģināt radīt savas?

Lielākā priekšrocība ir tā, ka jūsu maskā nebūs ķīmiskas vielas un tā patiešām palīdzēs jūsu matiem. Jums jau ir lielākā daļa  nepieciešamo  sastāvdaļu, lai jūs vienmēr varētu  sākt kopt matus jau tūlīt! Un tas ir jautri! Ir vērts izmēģināt - taču jābrīdina, tas rada atkarību!:)

Olu maskas

1
Ikviens vēlas, lai mati būtu skaisti un spoži.Un nemaz nav jātērē lielas naudas summas ,lai taisītu matu maskas mājas apstākļos ar visiem pieejamiem līdzekļiem .Jebkurā mājā noteikti atradīsies kāda ola. Protams, labāk būtu izmantot lauku olas, bet ,ja tādas nav pieejamas ,tad dodamies uz tuvāko veikalu. Ola palīdzēs atjaunot jūsu matus ,ja tie ir kļuvuši blāvi un sausi.

Šeit būs noderīgas receptes:

- Sajaucam 2 olu dzeltenumus (atkarībā no jūsu matu garuma) ar 2 tējk. rīcineļļas. Iemasējiet to matos, paturiet aptuveni 10-15 min., tad kārtīgi izskalojiet.

- Sakuliet divas jēlas olas. Iemasējiet šo masu matos. Ļaujiet tai nožūt. Pēc tam matus izmazgājiet ar šampūnu  un izskalojiet ar ūdeni, kam pievienots nedaudz etiķis. Šo procedūru varat veikt katru mēnesi , lai mati būtu mīksti un gludi.

- Sakuliet vienu olas dzeltenumu. Pievienojiet 1.tējk. bērnu eļļas un vēlreiz labi sakuliet. Pievienojiet nedaudz siltu ūdeni šim  maisījumam un iemasējiet galvas ādā un matos. Ļaujiet matiem nožūt, pēc tam rūpīgi izskalojiet un izmazgājiet ar šampūnu.    

- Samaisa olas dzeltenumu ar 1/4 tases  jogurta. Rūpīgi samaisām un uzklājam matiem. Ļaujam iedarboties šim maisījumam uz matiem 10 minūtes, tad rūpīgi izskalojam un izmazgājam ar šampūnu.

- Sakuļam vienu olu ar citrona sulu. Iemasējam šo masu matos, paturam 10-15 min. ,rūpīgi izskalojam. Šī maska piedos spīdumu  blāviem matiem.

- Sakuļam olu dzeltenumu ,pievienojam 1 / 2 tējkaroti  olīveļļas un vēlreiz rūpīgi sakuļam.. Lēnām un pamazām pievieno 3 / 4 tases silta ūdens .Izmazgājam matus ar šampūnu ,iemasējam šo masu kā kondicionieri matos un paturam dažas minūtes, pēc tam izskalojam .Šis ir lielisks atjaunojošs  līdzeklis „saules nogurdinātiem” matiem, pēc peldēšanās jūras ūdenī utt. Sajauc olu, olīveļļu un rīvētu svaigu gurķi. Vienmērīgi uzklājiet šo masu matiem un paturiet 10 minūtes .Rūpīgi izskalojiet.
Sakuļam   1 ēdamkaroti medus, 1 olas dzeltenumu, 1 / 2 tējk. mandeļu eļļas un 1 ēdamk. jogurtu līdz rodas  gaisīgas putas. Uzklājam matiem .Izskalojiet matus pēc 30.min.Šī maska padarīs spīdīgus  jūsu matus un mitrinās tos.

Citu produktu izmantošana matu maskās

2
Šeit būs vēl  dažas  jaukas matu masku receptes :

Maska sausiem, bojātiem matiem


Jūs varat izmantot arī šo masku, ja jūsu mati nav ļoti sliktā stāvoklī, bet jūs vēlaties padarīt tos vēl spīdīgākus.

 

Olu maska

Sakuliet divas  olas ar 2 ēdamkarotēm ūdens. Uzklājiet  uz tīriem, mitriem matiem ,un rūpīgi masējiet. Atstāj iedarboties 10 - 15 minūtes un tad izskalo, izmazgā ar  šampūnu.

Banānu maska matiem. Matiem ,nevis vēderam :)


Saspiežam  biezenī 1. banānu, 1  ola, 3 ēdamkarotes medus, 3 ēdamkarotes piena un 5 ēdamkarotes olīveļļas. Visu ļoti rūpīgi samaisām .Pārliecinieties, ka  sastāvdaļas ir labi sajaukušās un masa ir viendabīga. Uzklājam matiem. Atstāj  iedarboties uz matiem  15 - 30 minūtes pēc tam izskalo ar maigu šampūnu.



Jogurta matu maska


Saputo  olu baltumu  stingrās putās. Pievieno  6 ēdamkarotes dabiskā jogurta. Iemasē matos un   atstāj 15 - 30 minūtes. Izskalojiet ar ļoti vieglu šampūnu.

Avokado matu maska


Mums būs nepieciešams viens nogatavojies avokado .Avokado mīkstumu saspiežam ar dakšiņu, pievieno 1 ēdamkaroti medus un 2 ēdamkarotes olīveļļas. Samaisa līdz rodas krēmveida masa  un uzklāj matiem. Iedarbības laiks 20 minūtes, tad izskalojiet ar maigu šampūnu.



Olīveļļas matu maska


Samaisīt  5 ēdamkarotes olīveļļas un  2  olas .Rūpīgi iemasējiet matos un apklājiet ar  plastmasas maisiņu vai  dušas cepuri.  Ķermeņa siltuma palīdzēs intensīvāk iedarboties maskai. Ļaujam iedarboties vismaz 30 minūtes un tad rūpīgi  izmazgājiet ar šampūnu.
 

Medus un olīveļļas maska


Sajauc 3 ēdamkarotes olīveļļas un 2 ēdamkarotes medus. Uzklājiet masku matiem  un apsedziet ar plastmasas maisiņu vai  dušas cepuri. Iedarbības laiks vismaz 30 minūtes un tad izmazgājiet ar šampūnu, kā parasti, rūpīgi izskalojiet.

Banānu un mandeļu maska sausiem, bojātiem matiem


Saspaida  ar dakšiņu ļoti gatavu  banānu un pievieno dažus pilienus mandeļu eļļu .Rūpīgi samaisa un iemasē matos. Atstāj iedarboties  15 - 30 minūtes.  Izskalojiet ar maigu šampūnu.

 

Piens un medus maska


Samaisa ēdamkaroti medus un  1/2 tasi pilnpienu (labāk ņemt treknāku). Uzklāt matiem  un ļauj iedarboties 15 min. Izskalojiet ar vieglu šampūnu.

Matu skalošana

3

Lieliski mati blondīnēm


Pievienot pāris ēdamkarotes citronu sulu litram ūdens.Ar šo ūdeni izskalo kā pēdējo  pēc mazgāšanas.(ar tīru ūdeni vairs neskalo)

Brunetēm un rudmatēm


Pievienot pāris ēdamkarotes ābolu sidra etiķi uz litru  ūdens Ar šo ūdeni izskalo kā pēdējo  pēc mazgāšanas.(ar tīru ūdeni vairs neskalo)

Var izskalot matus ar stipru melnās tējas novārījumu.

Apelsīnu muskuss spīdīgiem matiem


Samaisa svaigi spiestu apelsīnu sulu ar 1 ēdamkaroti medus un 5-7 pilieniem sandalkoka eļļas. Atšķaida ar tik daudz ūdens, lai varētu izskalot matus(aptuveni 1.litru) un kārtīgi samaisa. Ar šo ūdeni izskalo kā pēdējo  pēc mazgāšanas. Ar tīru ūdeni vairs neskalo.

 

Medus ūdens spīdumam


1 tējkaroti medus samaisa 1.litrā  silta ūdens .Pārliecinieties, ka tas ir labi izšķīdis. Ar šo ūdeni izskalo kā pēdējo  pēc mazgāšanas. Ar tīru ūdeni vairs neskalo.

Sausi mati izskatīsies kopti un spīdīgi!
Esi gatava!


Tas ir ātri, viegli un jautri, un tas ir lieliski jūsu matiem! Kad esat atradušas savus iecienītākās maskas, turiet tās vienmēr mājās, lai jūs varētu atļauties palutināt savus matus, kad vien vēlaties!

P.s. Šīs matu maskas ir lieliska ideja draudzeņu jautrai un lietderīgai laika pavadīšanai-skaistumkopšanas vakariem.....:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru