pirmdiena, 2011. gada 3. janvāris

galvas masāža.

Lai stiprinātu matu saknītes, ieteicams veikt regulāras galvas ādas masāžas. Tās stimulē kapilāro asinsriti, kā rezultātā barības vielas (un skābeklis) matu saknītēm piekļūst daudz lielākā koncentrācijā.
 
Foto: Flickr.com
Viens variants mājās veiktajām galvas ādas pasmasāžām – izmantot speciālās masāžas ierīces un ar tām „braukāt“ pa galvas ādu. Bet otrs – masēt galvas ādu ar pašas rokām un pat ar visparastāko matu ķemmi.

Der vecā labā mūsu vecmāmiņu ieteiktā metode katru vakaru matus ķemmēt 100 reizes uz vienu un tad tikpat daudz uz otru pusi. Bet jāievēro, ka galvas masāžai nebūs nekāda efekta, ja to masēsi pacēlusi rokas uz augšu. Tas ir tādēļ, ka, kamēr ir gaisā rokas, galvenie asinsvadi ir „aizvērušies“ un galvas ādas apasiņošana apgrūtināta. Tā vietā ērti apsēdies uz gultas malas, noliec galvu starp ceļiem un masē galvu šādā noliekšanās pozā.

Asinsrite uzlabosies daudz ātrāk un matu saknītēm aktīvāk piekļūst barības vielas. Tieši tas, kas vajadzīgs, vai ne? Labākam efektam galvas ādas mataino daļu masē ik pārdienas.

/keita/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru