pirmdiena, 2011. gada 3. janvāris

Novērs matu defektus.

Plāni, pūkaini, elektrizējoši, spuraini… Kāda ir tava matu problēma? Piedāvājam tai risinājumus.



Ja vēlies matiem piešķirt kuplumu, klasiski pierasts, ka to iespējams panākt ar putu izmantošanu. Bet tik vienkārši tas vis nebūs. Piemēram, ļoti smalku matu īpašnieces matus padarīs kuplākus, ja izmantos fiksatorus vai putas, kuru sastāvā ir spirts. Tāpat, pirms lieto putas, izlasi, ko par to klāšanu matos saka pats ražotājs. Ir tādas putas, kas kuplinās matus, ja tās ieziedīsi pie saknēm, bet ir arī tādas, kas piešķirs apjomu, ja klāsi visu matu garumā. Bet lai arī kādas izvēlētos, klāj mitros, tikko izmazgātos matos.


Pret matu pūkošanos palīdzēs matu vasks. To plānā kārtiņā klāj matos, kad tos esi pabeigusi ieveidot. Vienīgi, šis ieteikums nederēs ļoti smalku matu īpašniecēm, jo vasks vizuāli vēl vairāk var sasmalcināt matus. Smalkiem matiem palīdzēs šampūns, kas piemeklēts tieši viņu matu tipam.


Savukārt pret elektrizēšanos izmanto koka ķemmes. Tā vismaz ķemmējot matiem neliksi pacelties gaisā. Bet uzsākot cepuru un biezo džemperu sezonu, matus ne dienu neatstāj bez kādas kopjošas eļļiņas vai spīduma. To sastāvā ir dabīgās augu eļļas, kas padara matus smagākus un arī pabarotākus. Tos tikai neklāj tuvu matu saknēm, jo tad izskatīsies, ka mati ir netīri. Pret elektrizēšanos palīdzēs arī matu balzāms, kuram piemīt antistatiskas īpašības. Tas apņem mata stiebriņu ar aizsargkārtu un pasargā arī no sala. Vērtīgs pirkums pirms ziemas, vai ne?


Lai matiem piešķirtu nekārtības efektu (moderno modes tendenci „it kā no gultas tikko izkāpusi”), tev noderēs matu želejas, līmes un dažādi stiprinātāji. Universāls pirkums ir matu manipulators. To iepūš sausos matos un dienas laikā var vairākas reizes mainīt to novietojumu. Frizūru būs tik viegli pārveidot, jo manipulators nesacietē un nepadara matus taukainus. Iedarbība šim produktam ilgst no sešām stundām līdz pat nākamajai mazgāšanas reizei. Tas būt atkarīgs no tā, cik tavi mati ir viegli pakļaujami veidošanai.


Pastiprināt lokas būs pavisam viegli, ja izmantosi fiksatorus, kuri sola tieši šādu iedarbību. Bet atsevišķas šķipsnas izcelsi, izmantojot matu laku vai vasku (smalkiem matiem – šķidro fiksatoru). Dabīgi sprogainajām gan nav ieteicams ņemt parasto matu želeju. Tas tāpēc, ka tā sausina jau tā sausos matu galus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru