pirmdiena, 2011. gada 3. janvāris

Padomi kā palīdzēt sabojātiem matiem.

1

Olīveļļas kūre


Olīveļļa ir piemērota ne tikai salātiem, bet ir lieliska sausiem matiem. Tā samazina matu lūšanu un palīdz atveseļot sausus matus.

Pagatavošana: 5-6 ēdamkarotes olīveļļas viegli uzsilda, tad iemasē matos. Ļauj iedarboties vismaz pusstundu. Galvā uzliek matu cepurīti un aptin galvu ar dvieli. Pēc tam eļļu kārtīgi izskalo. Padoms, dodoties uz pludmali: iemasē matos olīveļļu un sapin bizi, tādā veidā mati daudz labāk pārcietīs gan peldi sālsūdenī, gan saules karsēšanu.

Mazliet neparastāka, bet arī ļoti iedarbīga ir majonēzes kūre vienreiz nedēļā. Majonēzi iemasē matu galos, pēc pusstundas izskalo. Majonēze satur eļļu un olu, kas matiem ir ļoti barojoši produkti.

 Atceries: Sausiem matiem maska jāuzklāj uz matu galiem!

Pareiza mazgāšana


Nelieto pārāk daudz šampūna! Valrieksta lieluma šampūns pietiks, lai izmazgātu visu galvu. Mazgājot galvas ādu, tā vienmēr ir arī jāmasē, lai veicinātu galvas ādas apasiņošanu.

 Padoms: Mazgāšanu nobeidz ar auksta ūdens šalti!

Produkti, kas apvieno gan šampūnu, gan kondicionieri nav nekas labs. Tie bieži vien nav tik efektīgi kā atsevišķie produkti, kā arī padara matus smagus.

Alū ir spēks


Agrāk sievietes pie friziera gāja ar alus pudeli, bet ne lai dzertu, bet gan , lai izveidotu frizūru! Mūsdienās gan matu skaistumam alu labāk lietot mājas apstākļos!

Pēc izmazgāšanas iemasē alu matos un galvas ādā, ļauj iedarboties 15 minūtes un izskalo ar tīru ūdeni. Alum ir fiksējoša iedarbība, kas pat ļoti smalkiem matiem piešķir papildus apjomu. Tie šķiet spēcīgāki un spīdīgāki.

Nātres ne tikai dzeļ


Ja tev ir taukaini mati, pamēģini izvārīt pati savu matu balzāmu no kaltētām nātru lapām, etiķa un medus. Mati kļūst vieglāki un stiprāki.

Pagatavošana:

Sauju nātru lapu aplej ar verdošu ūdeni, ļauj ievilkties 10 minūtes, nokās. Pievieno tējkaroti medus un malku etiķa. Izmanto svaigu mikstūru, bet pārpalikumu uzglabā slēgtā traukā.

Maisījumu iemasē matos un ļauj ievilkties pusstundu, tad kārtīgi izskalo. Smalki mati kļūs stiprāki un ne tik taukaini.

Blondīnēm gan nevajadzētu izmantot nātres, bet gan kumelītes, jo nātres varētu krāsot!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru