pirmdiena, 2011. gada 3. janvāris

Ko vajag darīt, lai mati būtu skaisti un kopti?

Sekojot šiem padomiem, jums izdosies saglabāt savus matus veselus un skaistus.




Faktori ,kas ir svarīgi skaistiem un veselīgiem matiem


Ēd pareizi


  • Ēdiet veselīgu uzturu , kas satur  vitamīnus, minerālvielas  un proteīnus, matu augšanas veicināšanai un stiprināšanai.  Dzer  daudz ūdens.

Regulāri apgriez matu galiņus


  • Pat veselīgākajiem matiem ir nepieciešama regulāra apgriešana, lai mati būtu gludi ,spīdīgi un veselīgi.  Jums vajadzētu atjaunot griezumu ik pēc 6-8 nedēļām, bet ,ja mati ir īsi, tad pat biežāk, ik pēc 4-6 nedēļām.

Lietojiet labus, profesionālus kopšanas produktus


  •  Lai gan lielākā daļa lēto šampūnu efektīvi attīra matus, tajos tiek izmantotas ļoti agresīvas sintētiskas, kodīgas ķimikālijas, kas ļoti kaitē matiem(tie zaudē spīdumu, kļūst sausi, lūst, šķeļas un kļūst grūti ieveidojami). Izvēlieties augstas kvalitātes matu produktus un izmantojiet dabīgo matu kosmētiku, kad vien tas ir iespējams. Daudzi var iebilst, ka tas ir dārgi. Es varu teikt, ka profesionālā kosmētika ir ļoti ekonomiska, pietiek vismaz divreiz ilgākam laikam  nekā lētākā, bet nekvalitatīvākā kosmētika, un nebojā matus.


Dabīgie produkti ir vislabākie


Lietojiet kondicionieri


  • Saule, vējš, karstums, aukstums, mitrums, apkārtējās vides piesārņojums un citi faktori, var ātri padarīt  matus sausus,  nespodrus  un nedzīvus. Izmantojiet labu kondicionieri ,kas ļaus regulāri atjaunot spīdumu un saglabāt jūsu matus mīkstus un elastīgus. Kondicioniera lietošana pēc katras mazgāšanas ir obligāta-kondicionieris neitralizē šampūna iedarbību uz matiem un nogludina mata ārējo apvalku.

Izbaudi savus matus


  • Labākais, ko jūs varat darīt, lai justos skaista un neatvairāma-būt apmierināta ar saviem matiem, justies pārliecināta par sevi. Ja jūs patiksiet pati sev un apzināsieties, ka jūsu mati izskatās perfekti, citiem tas nevarēs palikt nepamanīts!

Tikpat svarīgi kā zināt ko vajag darīt, lai mati būtu skaisti un kopti, ir zināt ko NEVAJAG darīt!



Matu pakļaušana ķīmiskai iedarbībai

  • Stipru ķīmisko vielu (ilgviļņi, stipras matu krāsas, matu taisnošana) iedarbība uz matiem var būt pat neatgriezeniska .Pēc nekvalitatīvas, neprofesionālas šo produktu lietošanas ,matu apstrādes tie var padarīt jūsu matus sausus, lūstošus, nespodrus.
  • Reizēm nākas ilgstoši pārliecināt klientus, ka mati nespēj izturēt šo stresu-izbalināt, pēc nedēļas nokrāsot tumšus, tad atkal, pārdomājot ,balināt ,vai vēl ielikt ilgviļņus šajos jau pilnībā sabojātajos matos.
  • Protams, profesionālam frizierim nav problēmu mainīt klienta matu krāsu, tikai....Nevajag cerēt uz brīnumiem, ka pēc šādas vardarbības pret matiem, tie paliks spīdīgi un veselīgi kā reklāmās.

Stress matiem, veidojot atsevišķus matu sakārtojumus


  • Daži matu sakārtojumi var būt ļoti kaitīgi, īpaši, ja mati ir novājināti. Piemēram, ciešas matu gumijas, sprādzes, pieaudzēti mati, afrikāņu bizītes, ļoti cieši sapīti mati. Šādā veidā tiek traucēta asinsrite, matu saknēm netiek piegādātas barības vielas un skābeklis un mati pastiprināti, reizēm pat neatgriezeniski izkrīt.  Pirms izvēlaties šādus sakārtojumus, pārliecinieties, ka jūsu mati ir veselīgi.

Nekvalitatīvi matu aksesuāri


  • Matu sprādzes, spraudītes, un citi aksesuāri ir nepieciešami, lai veidotu kādu konkrētu matu sakārtojumu, taču esiet uzmanīgas to izvēlē. Regulāri un ilgstoši lietojot kādu vienu sprādzi, matu gumiju vai citu matu aksesuāru jūs mehāniski tos traumējot, jūs riskējat ar matu skaistumu-mati var sākt šķelties, lūst un izskatīties nekopti un zaudēt lielisko izskatu. Īpaši tas attiecas uz jau porainiem matiem-ķīmiski apstrādātiem-krāsotiem, balinātiem, ar ilgviļņiem. Esiet saudzīgi pret jūsu matiem, kad izņemat aksesuārus.


Karstums izraisa bojājumus


Augstas temperatūras kaitīgā ietekme


  • Vēl viens faktors, kas ļoti ietekmē matu izskatu un stāvokli ir fēns, termo ruļļi, lokšķēres vai, nu jau populārie, matu taisnotāji. Karsta gaisa ietekmē mats kļūst pakļāvīgs un ieņem vajadzīgo formu. Noteikti nepieciešams pēc karsta gaisa plūsmas atdzesēt matus ar vēsu gaisu, lai  nofiksētu vajadzīgo formu, ko esam piedevušas matiem un mata virsējā kārta kļūtu gluda, spīdīga un mats kļūtu mazāk pakļauts apkārtējās vides kaitīgajai ietekmei. Matus žāvēt vajadzētu ar siltu gaisu, bet noslēgumā vienmēr ar aukstu.

Ikdienas mazgāšana


  • Ja Jūsu mati ir ļoti taukainai, jūs, visticamāk, mazgājat tos katru dienu. Bieža mazgāšana var pārmērīgi attaukot matus un ādu, un padarīt tos sausus, vai pat radīt kādu citu problēmu-blaugznas.
  • Blaugznu cēlonis vai galvas ādas iekaisums var būt arī otra galējība, kad mazgājam matus pārāk reti, bet lietojam katru dienu veidošanas līdzekļus, tauku dziedzeri darbojas pastiprināti un zem šī biezā „kultūrslāņa”  galvas āda neelpo.
  • Ja jums ir nopietnas problēmas ar matu izkrišanu, galvas ādas kairinājumu un līdzīgām problēmām, parunājiet par tām ar savu stilistu vai piesakiet vizīti pie ārsta, lai atklātu cēloņus. Nepareizs uzturs, zāļu blakusparādības, un hormonu traucējumi ir tikai nedaudzie iemesli matu problēmām.
  • Patiesībā, ja jums ir problēmas ar matiem, tās ir tikai sekas. Organisms jums dod signālu, ka kaut kas nav kārtībā un ir jāmeklē cēloņi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru