pirmdiena, 2011. gada 3. janvāris

Uzsāku cīņu ar sausiem matu galiem!

UV staru ietekmē vasarā teju katrai no mums mati kļuvuši krietni sausāki. Ko darīt?
2

Tev jāuzsāk aktīva matu barošanas kūre. Zinot, ka mata stiebrs ir nedzīvs, tas nekādi nespēj restaurēties, uzņemot caur asinsriti vitamīnus un barības vielas, ko savam organismam nodrošinām ar veselīgajiem rudens augļiem un dārzeņiem.

Vienīgais veids, kā var pabarot mata nedzīvo daļu – mehāniski. Uz matiem katru reizi pēc mazgāšanas klāj balzāmu vai masku. Ļauj tiem dažas minūtes iesūkties un tad izskalo. Neizskalojamos balzāmus atstāj citam brīdim, kad mati būs atkal atguvuši savu veselību.

Taviem matiem barošana vajadzīga arī tad, ja matus neesi krāsojusi, balinājusi vai kā citādi ķīmiski ietekmējusi (tas pats attiecas arī uz vīriešiem!). Mati savu veselību zaudē arī apkārtējās vides ietekmē. Viens no bīstamākajiem matu veselības ietekmētājiem – saules UV stari, piesārņotais gaiss, automašīnu izplūdes gāzes, kondicionētais sausais gaiss... Patiesi tiem tavi mati netiek pakļauti?

Padoms, lai matu maska vai balzāms nes efektīvāku rezultātu: to klāj tikai mitros matos un pirms izskalošanas ļauj saziestajiem matiem nedaudz vienkārši papeldēt pa ūdens virsmu. Tas ir tādēļ, ka mati (līdzīgi kā sejas āda) tiem vērtīgās vielas spēj labāk uzsūkt, ja tie ir saskarē ar mitrumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru