pirmdiena, 2011. gada 3. janvāris

Likumi brunetēm un melnmatēm.

Tumšmatēm jābūt ļoti pacietīgām, lai matu toni padarītu gaišāku. Skaidrs, ka var izmantot balinātājus, bet frizieri tos iesaka lietot tikai ārkārtas gadījumos.



Saudzīgāks matu gaišināšanas process  ir toni pa tonim pakāpeniski tos krāsot arvien gaišākus un gaišākus. Šo metodi gan iespējams veikt tikai frizētavā. Meistars vispirms saudzīgi nedaudz noņem melno toni (bet neizbalina matus līdz biedējošam dzeltenumam!) un tad krāso vēlamajā matu krāsā.


Vēl viens variants, kā pakāpeniski matus padarīt gaišākus. Izbalināt vispirms šķipsnas. Tad kopskatā tie šķitīs vismaz par diviem toņiem gaišāki, kaut gan patiesībā vecā matu krāsa turpat vēl cauri spīdēs. Bet tad rēķinies – pēc šķipsnām atkal atgūt vienmērīgu matu krāsas toni būs sarežģīti.


Tūlītēju rezultātu var iegūt tikai un vienīgi ar balinātāju vai efsora izmantošanu (pēdējais ir intensīvs balinošs līdzeklis, kas noņem no matiem intensīvo pigmentu). Bet tad arī rēķinies, ka pēc šāda triecienšoka, mati būs nevis dabiskā tonī, bet dzelteni vai oranži. Turklāt arī matu veselība ļoti bojāta – trausli un šķeļoši matu gali, nespodri un ļoti sausi. Pirms ķeries pie tik nopietnajiem matu veselības bojātājiem, izvērtē, vai patiesi to vēlies?


Atceries arī, ka balināti mati ir jutīgāki pret aukstumu un karstiem pirts tvaikiem. Tieši tas, kas mums priekšā šoziem. Ja matus tomēr esi balinājusi, nu tos aprūpē īpaši saudzīgi.


Ja eksperimentē ar tautas skaistumkopšanas receptēm, zini – kumelīšu tējas novārījuma skalošana tumšmatēm nav ieteicama. Tā nevis piešķir matiem spīdumu, bet zaļganu pigmentu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru