pirmdiena, 2011. gada 3. janvāris

Likumi rudmatu pārvērtībām.

Sarkanie un rudie mati pārkrāsošanai ir visnepakļāvīgākie, jo sarkanais pigments ir tik intensīvs, ka nokrāsotajai krāsai spīdēs cauri. Par laimi pavisam bezcerīga situācija nav!




Ir trīs iespējas, kā atvadīties no sarkanā pigmenta. Pirmais, izvēlēties kādu no klasiskajiem balinātājiem. Tikai ne pašu intensīvāko – 12 %! Ar to vari nošaut greizi un matos iegūt cāļa efektu. Labāk ņem sešu procentīgo balinātāju un paturi to matos nedaudz ilgāk, nekā rakstīts uz iepakojuma. Matiem sadegt nevajadzētu. Bet rēķinies, balināšana vienalga ir spēcīga matu veselības bojāšana. Tajā pašā dienā (vai pat nākamajā) krāsot tos uzreiz ar amonjaka saturošu krāsu nevajadzētu. Pirmās divas nedēļas krāso ar saudzīgām matu krāsām. Visideālāk – krāsojošajiem balzāmiem.


Otrs variants – izvēlies balinātāju, kas satur eļļu. Kā jau redzi, balinātāja sastāvā ir iestrādātas matu barojošas vielas, tāpēc šis variants matiem ir daudz saudzīgāks.


Bet trešā iespēja (tā piemērota krāsotajām rudmatēm un sarkanmatēm), izmantot ķīmisko matu krāsu noņēmēju Colour Remover. Tas matu krāsu noņems salīdzinoši saudzīgi, bet dabīgo krāsas pigmentu gandrīz neizmainīs.


Frizētavā mēģinot matus atbrīvot no šīs krāsas, frizieris vispirms mēģinās izvairīties no balināšanas. Viņš ņems matu krāsu, kurai ir zaļš pigments. Izmantos krāsu spēli, jo zaļais nomāc sarkano. Bet šādu paņēmienu mājās gan neatkārto. Beigu beigās mati vēl var nokrāsoties zaļi.


Savukārt, ja esi no rudmatēm, kura pie esošā toņa vēlas palikt, bet mokās ar biežu pigmenta nomazgāšanos, izmanto tonējošos šampūnus vai balzāmus. Ar tiem mazgā matus reizi nedēļā. Šādi pagarināsi matu nekrāsošanas periodu un mati allaž būs veselīgi mirdzoši un intensīvi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru